O podjetju

ZGODOVINA

Korenine Poslovnega sistema Kostanjevec segajo daleč nazaj, v obdobje Avstro-Ogrske monarhije. Na prelomu iz 19. v 20. stoletje je Johann Kostanjevec pričel s poslovno dejavnostjo v avstrijskem Gradcu. Po razpadu monarhije je svoje poslovanje prenesel na območje nove države kraljevine SHS in skupaj s sorodnikom deloval na področju proizvodnje, financ, elektrifikacije in nepremičnin. Zaradi razmer druge svetovne vojne, nacionalizacije in povojne nenaklonjenosti podjetništvu, je bilo delovanje v naslednjih desetletjih onemogočeno.

Z novim elanom, idejami, strokovnim znanjem in bogatimi izkušnjami na področju vodenja poslovnih sistemov, je leta 2000 podjetniško tradicijo ponovno obudil Drago Kostanjevec, univ. dipl. inž.

STAVBNO POHIŠTVO

Poslovni sistem Kostanjevec je eden večjih distributerjev uglednih premium znamk stavbnega pohištva na območju Slovenije in držav bivše Jugoslavije. Opremili smo več tisoč privatnih in poslovnih objektov s stavbnim pohištvom. V našo skupino spada tudi mreža lokalnih prodajalcev.

Vgradnjo stavbnega pohištva izvajamo izključno z lastnimi montažnimi skupinami ter visokokvalitetnimi montažnimi materiali po najvišjih Evropskih standardih in normah.

Na območju Slovenije in držav bivše Jugoslavije zastopamo podjetje Weltnorm, katero je zaradi svojih tehničnih rešitev na področju varnosti in visokega nivoja kakovosti eden izmed vodilnih proizvajalcev oken in vhodnih vrat.

V našo skupino spada tudi predstavništvo avstrijskega proizvajalca Actual, kateri je v segmentu oken in vrat vodilen glede dizajna in tehničnih rešitev pri velikih steklenih površinah ter prepoznaven po visoki stopnji kvalitete.

Naše podjetje dosega tudi visoke standarde finančne zanesljivosti, kar je garant našim kupcem. Tudi v letu 2016 spadamo v sam vrh bonitetne odličnosti, saj smo uvrščeni v najvišji bonitetni razred AAA, kar dosega samo nekaj odstotkov slovenskih podjetij.

Vsekakor so najboljša motivacija zadovoljni kupci, kar je nagrada za dobro opravljeno delo in visokokvalitetne elemente. Iz leta v leto povečujemo tržni delež, pozornost posvečamo optimalnemu svetovanju naših sodelavcev in skrbnemu pripravljanju ponudb ter strokovni vgradnji po EU smernicah.

vizija